Депутатите избраха седем заместник-председатели на 47-ото Народното събрание. За заместници бяха избрани

...
Депутатите избраха седем заместник-председатели на 47-ото Народното събрание. За заместници бяха избрани
Коментари Харесай

47-ото Народно събрание ще има 7 зам.-председатели

Депутатите избраха седем заместник-председатели на 47-ото Народното събрание. 

За заместници бяха определени Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ", Росица Кирова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Мукаддес Налбант от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ", Ива Митева от " ИТН ", Атанас Атанасов от " Демократична България " и Цончо Ганев от " Възраждане ".

Кандидатурите им бяха гласуван накуп и утвърдени с цялостно единогласие от 239 депутати.

След като бяха определени заместник-председателите заеха мястото си на президиума на Народното събрание.

Малко по-рано 34-годишният правист от " Продължаваме промяната " Никола Минчев беше определен за ръководител на Народното събрание.

Днес слагаме началото на партийния живот на 47-ото Народно заседание. От през днешния ден би трябвало да оправдаем доверието, което ни гласоподаваха хората. Това съобщи от трибуната на Народното събрание определеният за ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаме смяната ".

Той добави, че с изпращането на седем партии в Народното събрание гласоподавателят е дал знак, че " чака екипна работа, а не властнически решения ".

Минчев увери, че ще работи за това българският парламент да бъде място на свободни и градивни диспути и полемики, " в които ние да сътворяваме закони, които да ускорят развиването на страната ни и да я създадат пълновръстен член на Европейски Съюз ".

Той прикани още депутатите да работят в границите на един цялостен 4-годишен мандат и да възстановят духа на взаимното съгласие.

Никола Минчев бе определен със 158 гласа " За ", 1 " срещу " и 72 " въздържали се ".

Другата кандидатура бе на " Възраждане " в лицето на Цончо Ганев и тя бе подкрепена от 13 народни представители. " Против " гласоподаваха 91 депутати, а 88 се въздържаха.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР